Residens inom dans

Vill du som danskonstnär arbeta på en plats under en avgränsad tidsperiod? Då kan du eller ditt danskompani söka något av de dansresidens vi erbjuder i samarbete med kommuner i Stockholms län.

Vad är ett dansresidens?

Region Stockholms dansresidens är ett fördjupat samarbete där du som dansare, danskompani eller koreograf kan utveckla din praktik, ofta i möte med invånarna i en kommun. Våra residens kan pågå under en kortare eller längre tid, från ett par veckor till ett år. 

Residensen ska genomföras i en kommun på till exempel ett bibliotek, i skolan, på boende för seniorer, på fritidsgårdar, i ett kulturhus eller någon annan lokal verksamhet.

Vad är syftet med Region Stockholms residens?

Våra residens ska ge invånarna, främst barn och unga, i kommunen möjlighet att ta del av kultur på nära håll och möta professionella konstnärer och kulturutövare. Syftet med varje residens skiljer sig åt, det kan handla om att utveckla en föreställning, arbeta utforskande kring ett särskilt tema eller med en viss målgrupp.

Vill du söka ett dansresidens?

När det finns dansresidens att söka skickar vi ut det via e-post.

Anmäl dig till vår lista för e-postutskick

Vill du söka ettårigt dansresidens som kommunkoreograf?

En gång om året utlyser vi ett dansresidens som kommunkoreograf i samarbete med någon av kommunerna i Stockholms län. Residenset pågår under ett år där du som danskonstnär eller danskompani får möjlighet till egen konstnärlig utveckling och att möta kommunens barn och unga genom dans.

Läs mer om arbetet som kommunkoreograf

  • Senast granskad: 13 december 2023

Du kanske också är intresserad av

  • Bransch- och nätverksträffar

    Vill du träffa danskollegor? Vi arrangerar träffar för länets yrkesverksamma koreografer, dansare och danskompanier.
  • Rådgivning och kontakt om dans

    Vill du berätta om din dansföreställning, rådgöra kring hur du når ut i länet eller vidga ditt kontaktnät? Ta kontakt med Region Stockholms danskonsulenter.