Rådgivning och kontakt om dans

Vill du berätta om din dansföreställning, rådgöra kring hur du når ut i länet eller vidga ditt kontaktnät? Ta kontakt med Region Stockholms danskonsulenter. 

Rådgivning 

Vill du utveckla idéer med fokus på barn och unga, skapa kontakt med arrangörer eller veta mer om hur förutsättningarna ser ut för att turnera i Stockholms län? Hör av dig så bokar vi in ett möte.

Kontakta Region Stockholms danskonsulenter

Fyll i formuläret för att skicka e-post till våra danskonsulenter. Du får svar inom fem arbetsdagar, ibland går det fortare.

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.

Nyhetsbrev 

Vill du få reda på vad vi har på gång inom cirkus och dans? Prenumerera på vårt nyhetsbrev om cirkus och dans, som kommer ungefär fyra gånger om året. Där berättar vi till exempel om residens du kan söka, bjuder in till bransch- och nätverksträffar och påminner om ansökningsdatum för våra kulturstöd. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om cirkus och dans 

Vad gör en danskonsulent? 

Region Stockholms danskonsulenter arbetar med att stärka dansens ställning som konstform och stötta utvecklingen av en infrastruktur för dans i länet. Danskonsulenterna finns till för dig som är professionell danskonstnär, koreograf, danspedagog eller arrangör. 

Våra danskonsulenter är en del av SrD, samarbetsrådet för regional dansutveckling, som samlar Sveriges alla regionala danskonsulenter. SrD har gjort en film om hur danskonsulenterna arbetar med att främja dans runtom i landet.

Se SrD:s film om danskonsulenternas arbete

Du kan läsa mer om samarbetsrådet för regional dansutveckling och få kontaktuppgifter till danskonsulenter i andra regioner på SrD:S webbplats.

Danscentrum

Region Stockholm stödjer flera av Stockholms läns centrumbildningar. Där kan du också få rådgivning och hjälp att hitta uppdrag, du kan gå med i nätverk och delta på seminarier. För dig som arbetar med dans i Stockholms län finns Danscentrum Stockholm, som stöder den fria professionella dansen i Mellansverige. Danscentrum Stockholm är en del av Danscentrum Sverige. 

Till Danscentrum Stockholms webbplats

Till Danscentrum Sveriges webbplats

  • Senast granskad: 22 september 2023