Arkeolog8 i Vallentuna

Dansgruppen Arkeolog8 har blivit utvald att ta plats som kommunkoreograf i Vallentuna under 2021. Med olika projekt kommer de att arbeta med att förankra dansen bland invånarna.

Dansgruppen Arkeolog8:s Katastrofprojektet och Stilla färd stämmer bra överens med kommunens mål kring mod, demokrati och friluftsliv. Störst fokus under året kommer att ligga på att utveckla föreställningen To Bee-en hyllning till bina och om människans beroendeställning och relation till bin och andra pollinerare. 

Framförallt kommer gruppen arbeta med elever i mellanstadiet, men även andra grupper som Kulturskolan, fritidsgårdar och Vallentuna Bibliotek. 

Först och främst är det viktigt att vi är på plats, att vi är synliga genom kommunikation och olika händelser. Vi vill möta och skapa relation till barn, unga och vuxna som kan bli en del av arbetet under året. Att barn och unga får vara med och skapa utifrån egna initiativ, lust och idéer blir också mycket viktigt för möjligheten att göra avtryck. 

Deltagarna får utforska temat på sitt eget vis genom våra förslag. Det kan skapa en inkluderande och gemensam process. Arkeolog8. 

Läs mer på Arkeolog8:s webbplats och följ Arkeolo8:s på instagram.

Vernissage för Vallentunas kommunkoreograf

Den 29 januari öppnade Arkeolog8:s utställning Leden-Kartan-Katastroftankarna på Vallentuna Kulturhus. Utställningen är den första delen i Katastrofprojektet och visas till och med den 26 mars 2021. Läs mer på Arkeolog8:s webbplats.

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?