Dans

Vi arbetar för att länets invånare både ska få skapa och uppleva dans, att få möta dansen i sin vardag. Vårt uppdrag är att utveckla dansens infrastruktur i länet, med särskilt fokus på barn och unga, genom nätverk och mötesplatser för danskonstnärer och kommunernas arrangörer. För att öka kunskapen om dansen och dess villkor erbjuder vi fortbildning och utbudsdagar.

Projektets tidslinje

Så arbetar vi med dans i Stockholms län

Danskonsulenterna kan ge råd till arrangörer om vilka dansföreställningar som är aktuella för en speciell målgrupp eller var information finns om dans och skapande skola. Vi fördelar scenkonststödet som är 50 subvention till regionens kommuner och möjliggör att köpa professionella dansföreställning. 

Vi arbetar ofta med dansresidens som är en form av fördjupat arbete där koreografer kan utveckla sin praktik på en plats, ofta i möten med kommunens olika invånare. Då lämnar dansen avtryck som verkligen består.

Vi ger också stöd och råd till danskonstnärer som vill utveckla idéer, skapa kontakter med arrangörer eller veta mer om hur förutsättningarna ser ut för att turnera i regionen. Här nedan ser du mer om vårt arbete.

Vår verksamhet

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?