Nya tunnelbanan

Stockholmsregionen växer. När fler människor väljer att bo och vistas i Stockholm ökar behovet av fler bostäder och en väl fungerande kollektivtrafik. Nu bygger vi nästan två mil ny tunnelbana, tio nya stationer och en ny depå. 2021 beräknas den första sträckan till Barkarby stå klar. Kartan visar ungefärliga sträckningar.

Detta gör vi

Nu bygger vi nästan två mil ny tunnelbana och tio nya stationer. I framtiden blir det möjligt att ta tunnelbanan till och från Nacka, Barkarby och Arenastaden. Dessutom ska Blå linje kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen.

Syfte

När fler människor väljer att bo i Stockholmsregionen behövs en väl fungerande kollektivtrafik. För att staden ska kunna fortsätta växa behöver vi satsa på hållbara trafiklösningar. Nya tunnelbanan bidrar till att stockholmarnas vardag blir smidigare.

Vem påverkas och tidsplan

Vi planerar noga för att vardagslivet i närområdet ska fungera under byggtiden. Under 2016 startar utbyggnaden till Barkarby och Arenastaden och 2018 har turen kommit till Nacka och söderort. År 2025 ska nya tunnelbanan vara klar.

Mer information om nya tunnelbanan 

Vill du veta mer om utbyggnaden av nya tunnelbanan samt ta del av alla löpande nyheter?

nyatunnelbanan.sll.se hittar du även kontaktuppgifter, informationsmaterial, information om hur du påverkas under byggtiden och underlag för upphandling.

Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

 
Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!