Nya tunnelbanan

Uppläsning

Stockholmsregionen växer. När fler människor väljer att bo och vistas i Stockholm ökar behovet av fler bostäder och en väl fungerande kollektivtrafik. Nu bygger vi nästan två mil ny tunnelbana, elva nya stationer och en ny depå. Kartan visar ungefärliga sträckningar.

Detta gör vi

Nu bygger vi nästan två mil ny tunnelbana och elva nya stationer. I framtiden blir det möjligt att ta tunnelbanan till och från Nacka, Barkarby och Arenastaden. Dessutom ska Blå linje kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen.

Syfte

När fler människor väljer att bo i Stockholmsregionen behövs en väl fungerande kollektivtrafik. För att staden ska kunna fortsätta växa behöver vi satsa på hållbara trafiklösningar. Nya tunnelbanan bidrar till att stockholmarnas vardag blir smidigare.

Vem påverkas och tidsplan

Vi planerar noga för att vardagslivet i närområdet ska fungera under byggtiden. Byggstart för alla de nya sträckorna beräknas till 2018. Byggtiden för tunnelbanan till Arenastaden och till Barkarby beräknas vara cirka 6 år. För Nacka och söderort är byggtiden 7-8 år.

Mer information om nya tunnelbanan 

Vill du veta mer om utbyggnaden av nya tunnelbanan samt ta del av alla löpande nyheter?

nyatunnelbanan.sll.se hittar du även kontaktuppgifter, informationsmaterial, information om hur du påverkas under byggtiden och underlag för upphandling.

På lite drygt tre minuter sammanfattas hela den stora tunnelbaneutbyggnaden i Stockholms län. Vill du veta vart tunnelbanan ska gå, när den ska byggas och varför? Här får du svaren.

Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

 
Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!