Blippa betalkortet blir möjligt för rabatterade biljetter

Den 13 september utökar trafikförvaltningen möjligheten att blippa betalkortet för att köpa enkelbiljett till att gälla även rabatterade biljetter för pensionärer, studenter och ungdomar.

För att resa till rabatterat pris behöver resenären ställa in betalkortet på sl.se en dag före första resan.

Trafikförvaltningen inom Region Stockholm har under de senaste åren utvecklat nya, moderna lösningar för att göra det möjligt att köpa sin biljett på allt enklare och tillgängligare sätt.

Antalet blipp med betalkort i vår trafik har ökat stadigt sedan lanseringen i våras

I februari lanserades möjligheten att blippa sitt betalkort direkt mot en biljettläsare för att köpa en enkelbiljett till vuxenpris. Från den 13 september blir det möjligt även för den som reser till rabatterat pris, om den går in på sl.se och ställer in betalkortet för rabatterat pris. Det går då att börja resa dagen efter och rätt summa dras automatiskt från kortkontot. 

– Antalet blipp med betalkort i vår trafik har ökat stadigt sedan lanseringen i våras. Vissa dagar säljs fler än 60 000 biljetter och det fortsätter att öka. Det känns fantastiskt att lansera samma möjlighet till pensionärer, studenter och ungdomar som reser till rabatterat pris. Dels för att vi är bland de första i världen med att kunna erbjuda det, men främst för att det varit så efterlängtat av målgruppen. Vår ambition och strävan är att alla ska kunna resa så enkelt som möjligt med oss, och på lika villkor, säger Henrik Palmér, sektionschef och ansvarig för biljettförsäljning på trafikförvaltningen. 

Fakta – Så många reser med betalkort

1. Totalt har det köpts enkelbiljetter med betalkort i SL-trafiken för över 200 miljoner kronor sedan starten den 2 februari 2021.

2. I genomsnitt köper 35 000 unika resenärer per dag sin biljett genom att blippa betalkortet.

3. I augusti blippade som mest över 40 000 unika resenärer sitt betalkort på en dag, vilket motsvarar över 80 000 betalkortsblipp och över 60 000 sålda biljetter.

4. Flest biljetter med betalkort köps vid dåligt väder samt på fredagar och lönehelger.

5. Flest människor blippar med betalkortet mellan klockan 16 och 18, vid knutpunkter som T-Centralen, Slussen och Gullmarsplan.

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik