SL värd för kollektivtrafikkonferens

Den 9–12 juni samlas kollektivtrafikföretag från hela världen i Stockholm för att delta i ett av världens största kollektivtrafikevent – Global Public Transport Summit.

– Stockholm erbjuder kollektivtrafik i världsklass och många är nyfikna på hur vi jobbar med hållbarhet, innovation och kontinuerlig utveckling av kollektivtrafiken. Det är prestigefyllt att stå som värd. Vi får en bra möjlighet att lyfta SL och de möjligheter som vår kollektivtrafik erbjuder, säger Caroline Ottosson, förvaltningschef och vd för SL.

UITP-mässan samlar kollektivtrafikaktörer från hela världen och organiseras vartannat år. Uppemot 25 000 besökare beräknas komma till Stockholmsmässan inklusive delegater från ett åttiotal länder. Ungefär 350 utställare finns representerade på mässan och en mängd olika seminarier, workshops och utställningar tillkommer. 

Fakta

Konferensen anordnas av UITP (Union Internationale des Transports Publics) som är den internationella branschorganisationen för all kollektivtrafik. SL är lokal värd tillsammans med Svensk Kollektivtrafik, Stockholms stad och Stockholmsmässan. 

När: 9–12 juni
Var: Stockholmsmässan i Älvsjö
Vill du läsa mer om konferensen? Kolla här. 

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik