Spårväg City startar från T-Centralen

Den 3 september invigs Spårväg Citys nya hållplats T-Centralen. Det gör det enkelt att byta mellan bussar, tåg och tunnelbana till och från linje 7 mot Waldemarsudde på Djurgården.

Spårvagnen mot Waldemarsudde har fått en ny hållplats vid T-Centralen.

Med start måndag 3 september går det att resa direkt från T-Centralen med spårvagnen mot Waldemarsudde på Djurgården. Första turen från T-Centralen går klockan 11.30. Innan dess går spårvagnen som tidigare från hållplats Kungsträdgården.

Närmare till tåg, buss och tunnelbana

Den nya start- och sluthållplatsen för linje 7 är belägen på Klarabergsgatan. Det gör det enklare att byta till spårvagnen till och från tunnelbanan, tåg eller bussar. 

Samverkan med vår omgivning har varit nyckeln till att vi lyckas leverera före tidplanen

Förbi hållplatsen på Klarabergsgatan får bara SL-bussar och spårvagnar köra, ingen övrig trafik är tillåten. Cykelbanor omger hållplatserna.

Busslinjer från samma hållplats

Busslinjerna 54, 65 och 69 samt nattbussarna 191-195 kommer från och med den 1 oktober att stanna vid hållplats T-Centralen. Hållplatsen för bussarna ligger strax framför den för spårvagnarna.

Tre månader före tidplan 

Enligt projektets tidplan skulle den första spårvagnen kunna gå från T-Centralen i december 2018. Men nu står det alltså klart att första turen går redan den 3 september.

– Samverkan med vår omgivning har varit nyckeln till att vi lyckas leverera före tidplanen, säger Mattias Almkvist som är projektledare på trafikförvaltningen. 

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik