Nya Lidingöbanan har öppnat

Lidingöbanan har varit avstängd i nästan två år på grund av omfattande upprustningsarbeten på spår och hållplatser. Lördagen den 24 oktober öppnade den nya modernare Lidingöbanan igen.

Komforten och säkerheten blir betydligt bättre än tidigare.

Lidingöbanan har varit avstängd i nästan två år på grund av omfattande upprustningsarbeten på spår och hållplatser. Lördagen den 24 oktober öppnade den nya modernare Lidingöbanan.

Det finns numer dubbelspår på fler sträckor vilket gör att trafiken blir mindre känslig för störningar. Det vill säga, det finns fler platser för tågen att mötas.

Nya vagnar och ökad säkerhet

Den nya Lidingöbanan kommer att innebära väsentliga förbättringar för resenärer till och från Lidingö – inte minst för dig som reser med barnvagn, rullator eller i rullstol. Spårvagnarna som är helt nya gör det enkelt att kliva på och av och ramper har byggts till samtliga plattformar. Överlag blir komforten betydligt bättre än tidigare, både vad gäller utrymme och buller, samtidigt som de nya vagnarna också är snällare mot miljön.

Säkerheten utmed banan har också blivit bättre, med nya skyddsstängsel och nya, säkrare övergångar med ljus- och ljudsignaler, bland annat.

Normal tidtabell från och med söndag

Trafiken går enligt normal tidtabell från och med söndag den 25 oktober. Redan på lördag kan man åka med Lidingöbanan. Då är tidtabellen anpassad till invigningen. Bussarna som har ersatt tågtrafiken slutar att gå måndagen den 26 oktober.

Invigning lördag den 24 oktober

Vi är glada att kunna välkomna resenärer till invigningen av nya Lidingöbanan. Vi firar trafikstarten med festligheter vid AGA hållplats, lördagen den 24 oktober kl. 12.00 – 16.00. Den officiella invigningsceremonien hålls vid AGA hållplats kl. 13.00.

 

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik