Pendelbåtslinjen Sjövägen officiellt invigd

På måndagen den 6 maj invigdes pendelbåtslinjen Sjövägen officiellt av Trafikförvaltningens vd Anders Lindström. Sjövägen trafikerar Nybroplan, Nacka, Lidingö och Frihamnen.

Pendelbåtslinjen började som ett försök i augusti 2010 men har visat sig vara ett uppskattat trafikslag året runt. Under 2012 gjordes ungefär 233 000 resor med båtlinjen som nu är en del av SL:s ordinarie trafikutbud. Sedan den 1 april drivs trafiken helt och hållet i Trafikförvaltningens regi och av samma trafikentreprenör som under försöksperioden – Rederi AB Ballerina.

– Många tar båten in till stan från de nybyggda bostadsområdena Dalénum på Lidingö, Nacka strand, Finnboda, Kvarnholmen och Saltsjökvarn. Tidig morgon och sen eftermiddag kan man inte alltid räkna med sittplats, berättar John Norgren, befälhavare på M/S Gurli som båten heter.

För att åka med SL:s pendelbåtar behövs en giltig SL-biljett som man köper innan man kliver ombord. Precis som med alla annan SL-trafik är det enklast att planera sin resa med hjälp av Reseplaneraren på sl.se eller mobil/sl.se.

Linjesträckning

Nybroplan–Allmänna gränd (vissa turer)–Saltsjöqvarn kaj–Finnboda hamn–Kvarholmen kaj–Blockhusudden (endast helger)–Nacka strand kaj–Dalénum/Lidingö.

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik