Höstens arbeten på station Fridhemsplan

Nu ska bänkar, papperskorgar och reklamskyltar komma upp på den upprustade plattformen på station Fridhemsplan på Gröna linjen. Även vatten som droppar från taket ska åtgärdas.

Fridhemsplans station på Gröna linjen genomgår en upprustning och nu är det dags att bland annat få upp de tavlor där det ska sitta reklam på de gula plåtväggarna som kom på plats förra sommaren. Bänkar och papperskorgar är också planerade att sättas upp. 

Endast en plattform öppen på vardagskvällar

Arbetet med reklamskyltar innebär att så kallade SAPA-balkar ska monteras på väggen intill spåret. Då arbetet pågår kan inga tåg köra på det spåret och plattformen stängs av för resenärer. 

Samtliga tåg på Gröna linjen kommer att köra på samma spår vid station Fridhemsplan vilket innebär påverkan på trafiken. Mer information finns på sl.se

Resenärer från Fridhemsplan mot Hässelby strand kommer under sena vardagskvällar att resa från plattformen för södergående tåg. 

Minskat droppande 

Det droppar ibland vatten från berget som omsluter den upprustade plattformen och även droppavledande åtgärder kommer att göras när det pågår kvällsarbeten på stationen.

Arbetena innebär att plattformen och spåret för tåg mot Hässelby strand stängs av söndag till torsdag från kl 23.15 med start den 23 augusti.

Tillbaka till nyhetslistan upprustning av station fridhemsplan