Nu släpps nästa biljett i SL-appen

Under 2020 gör SL stora delar av sitt biljettsortiment tillgängligt i appen. I oktober släpptes 24-timmarsbiljetten. Nu släpps även 72-timmarsbiljetten, som gör det lättare för till exempel turister att ta sig runt i Stockholm.

Den 26 mars lanseras även SL:s 72-timmarsbiljett i appen SL Reseplanerare och biljetter. Det betyder att den som vill köpa sin biljett direkt i mobilen, i stället för att ta sig till en biljettautomat eller annat försäljningsställe, får tre biljetter att välja på: enkelbiljett eller biljett för resa under ett eller tre dygn.

SL jobbar samtidigt vidare med att göra fler biljetter tillgängliga i appen, till exempel biljetterna som gäller för att resa under en längre period, som 7 dagars- och 30-dagarsbiljetten. Henrik Palmér på trafikförvaltningen är ansvarig för SL:s biljettsystem:

– När vi ska erbjuda våra hundratusentals vardagsresenärer att köpa 30-dagarsbiljetten i mobilen, vill vi erbjuda en så bra produkt som möjligt. Till exempel ska det gå att blippa sin appbiljett i hela SL-trafiken och det ska gå att få samma förlustgaranti som när biljetten är laddad på ett Access-kort. Därför är det mycket som måste vara på plats innan vi kan erbjuda det.

Genom att smygstarta med 24-timmarsbiljetten och 72-timmarsbiljetten får SL möjlighet att samla in synpunkter på vad som kan bli bättre samtidigt som man gör det enklare att resa för turister.

Fakta – Så reser du med mobilbiljett

1.    Ladda ner appen SL Reseplanerare och biljetter. Om du redan har appen, uppdatera till senaste versionen.

2.    Välj enkelbiljett, 24-timmarsbiljett eller 72-timmarsbiljett till vuxenpris eller rabatterat pris (pensionär, ungdom, student).

3.    Biljetten startar direkt, alltså inte först när du blippar den. Du ser hur mycket tid som är kvar genom att giltighetstiden tickar ner på skärmen.

4.    För att resa, blippa biljetten mot skärmen med grön ram som finns på bussar och spärrarna till tunnelbanan och pendeltåget.

Köper du en biljett som gäller flera personer behöver hela sällskapet gå via spärren vid biljettluckan som personalen kan öppna, eftersom ni inte har varsin biljett att blippa vid de automatiska spärrarna.

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik