Blippa mobilen i samtliga spärrar

Brukar du köpa enkelbiljetter med SL:s app? Nu slipper du köa till spärrkiosken, din appbiljett går att blippa på alla tunnelbane- och pendeltågsstationer.

Även på mer än en tredjedel av bussarna är det möjligt att blippa mobilbiljetten ombord. På resten av bussarna och på pendelbåtarna blir det möjligt löpande under hösten och vintern.

De nya biljettläsarna innebär ett stort steg framåt i den digitala utvecklingsresan, där SL inför nya sätt att resa enklare och attraktivare så att fler väljer kollektivtrafiken. I dag kan man bara köpa enkelbiljetter i appen men så småningom vill SL erbjuda alla biljetter i appen och även införa möjligheten att blippa sitt bankkort för att resa.

Grönt för mobilen!

På spärrarna i tunnelbanan och till pendeltåget finns en blå och en grön ruta. Den blå upplysta rutan är till för Access-korten och den gröna rutan för mobilbiljetter. Håll mobilen över den gröna läsaren så läses biljetten på mobilskärmen av och spärren öppnas. Bara om man har flera resenärer på biljetten behöver alla i sällskapet gå via spärrkiosken.

Läs mer på sl.se

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik