Fler biljetter i SL-appen

Under 2020 görs stora delar av SL:s biljettsortiment tillgängligt i appen. Men redan nu släpps 24-timmarsbiljetten, som gör det lättare för till exempel turister att ta sig runt i Stockholm.

Den 23 oktober vid lunchtid lanseras SL:s 24-timmarsbiljett i appen SL Reseplanerare och biljetter. Det betyder att den som vill resa med SL under ett dygn kan köpa biljetten direkt i mobilen, i stället för att ta sig till en biljettautomat eller annat försäljningsställe.

Trafikförvaltningen jobbar samtidigt vidare med biljettsortimentet i appen. Henrik Palmér är ansvarig för biljettsystemet:

– När vi ska erbjuda våra hundratusentals vardagsresenärer att köpa 30-dagarsbiljetten i mobilen, vill vi erbjuda en så bra produkt som möjligt. Till exempel ska det gå att blippa sin appbiljett i hela SL-trafiken och det ska gå att få samma förlustgaranti som om biljetten är laddad på ett Access-kort. Därför är det mycket som måste vara på plats innan vi kan erbjuda det.

Genom att börja med att lansera 24-timmarsbiljetten får trafikförvaltningen möjlighet att samla in synpunkter på vad som kan bli bättre samtidigt som man gör det enklare att resa för turister.

Fakta – Resa med 24-timmarsbiljett i mobilen

  • Ladda ner appen SL Reseplanerare och biljetter eller uppdatera appen om du redan har den.
  • Välj 24-timmarsbiljett till vuxenpris eller rabatterat pris (pensionär, ungdom, student).
  • Biljetten startar direkt, alltså inte först när du blippar den. Du ser hur mycket tid som är kvar genom att giltighetstiden tickar ner på skärmen.
  • Köper du en biljett som gäller flera personer behöver hela sällskapet gå via spärren vid personalen i biljettluckan, eftersom ni inte har varsin biljett att blippa vid de automatiska spärrarna.
Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafik