Full fart i Sickla under avstängningen

Under sommaren kommer Tvärbanan att utrustas med ett nytt signalsystem som knyter ihop hela banan inklusive förlängningen till Sickla station. Då stängs spårtrafiken av och ersätts av bussar. För Sicklaförlängningen innebär det att man nu bland annat kan koppla ihop förlängningen med befintlig bana.

– För vår del innebär det nu att vi ska vara klara för överlämning till de entreprenörer som ansvarar för installation av el/tele och kontaktledningar. När allt det är på plats kan vi överlämna till nästa gäng som ska installera nytt signalsystem och sedan testa banan med fordon, säger Ulf Westlund, projektledare för Tvärbanans Förlängning.

För Ulf och hans medarbetare, kvarstår en hel del jobb runt banan under sommaren och hösten

– Vi ska återställa anslutande ytor och städa upp allt omkring och återplantera, säger Ulf.

Buss ersätter spårvagn under avstängningen

Tvärbanan stängs av mellan Alvik och Sickla udde den 25 mars. Bussar ersätter spårvagnarna på sträckan Thorildsplan - Sickla udde. Ersättningsbussen stannar inte vid Alvik eller Alviks strand, resenärer hänvisas istället till tunnelbanan.

När Tvärbanan är igång igen den 2 oktober, kommer du som resenär att kunna ta dig från Sickla i Nacka till Solna station i Solna utan att byta i Alvik

Mer information om Tvärbanans avstängning och installation av nytt signalsystem finns här på sll.se 

Tillbaka till nyhetslistan tvärbanan sickla