Nya spår vid Norra Ulvsunda

För att kunna utföra arbeten på ett säkert sätt när vi bygger ut Tvärbanans Kistagren behöver vi i bland stänga av spårvägen helt. Det gör vi för att skapa en trygg och säker anläggning för resenärerna och en säker arbetsmiljö för oss som arbetar.

Vad arbetar vi med

Mellan Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen lägger vi spåren i nya lägen så att vi kan anpassa dem till den nya förgreningen. Vi gör också arbeten med signalsystem och kontaktledningar. Nu börjar vi också bygga om Norra Ulvsunda hållplats med nya plattformar och en mer tillgänglig spårövergång.

Fortsatt stängda hållplatser

När trafiken startar igen efter helgavstängningen fortsätter vi att köra Tvärbanan mellan hållplatserna på ett spår. Det innebär att hållplatserna Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen fortsätter att vara stängda. Övergången vid Norra Ulvsunda hållplats är stängd under hela byggtiden. Detta gäller till hösten 2020.

Vilka tider arbetar vi

Under helgavstängningen arbetar vi dygnet runt. Bullrande arbeten görs främst på dagen.

Planera din resa

Tänk på att din resa kan ta längre tid än normalt. Planera din resa och var ute i god tid. Du hittar information om ersättningstrafik på sl.se och i SL-appen.

Tillbaka till nyhetslistan tvärbanan till kista och helenelund