Helgavstängning och stängda hållplatser när Tvärbanan byggs ut

Tvärbanan stängs av mellan Alvik och Solna 26 - 29 april

Helgen den 26 - 29 april från klockan 19.30 till klockan 04.30 stänger vi av Tvärbanan mellan Alvik och Solna för våra spårarbeten.

Hållplatserna Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen stängs

Efter helgavstängningen när trafiken släpps på igen stannar inte Tvärbanan på hållplatserna Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen. Detta gäller resten av byggtiden, i cirka 15 månader. För att vi inte ska behöva stänga av helt för våra arbeten körs Tvärbanan under byggtiden mellan Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen på ett spår.

Övergången över spåren vid Norra Ulvsunda stängs

Vid Norra Ulvsunda hållplats stänger vi av övergången över spåren. Vi stänger också gångvägen mellan City Gross och Ranhammarsvägen samt gång- och cykelvägen längs med spåren mellan Norra Ulvsunda och Norrbyvägen. Det gäller från 26 april 2019 och i cirka 15 månader.

Vad arbetar vi med

Efter helgavstängningen börjar arbetet med utbyggnaden av spår och anläggning på den nya sträckan. Mellan Norra Ulvsunda och Karlsbodavägen lägger vi spåren i nya lägen så att vi kan anpassa dem till den nya förgreningen.

Norra Ulvsunda hållplats byggs om med nya plattformar och en mer tillgänglig spårövergång.

Planera din resa

Tänk på att din resa kan ta längre tid än normalt. Planera din resa och var ute i god tid. Du hittar information om ersättningstrafik på sl.se och i SL-appen.

Tillbaka till nyhetslistan tvärbanan till kista och helenelund