Förlängning till T-Centralen

Linje 7 har förlängts och har en ny start- och sluthållplats vid T-Centralen, nära korsningen Klarabergsgatan/Drottninggatan. Trafiken startade den 3 september 2018. Spårväg City trafikerar sträckan T-Centralen - Waldemarsudde.

Projektets tidslinje

Detta gör vi

Linje 7 har förlängts. Ändhållplats är nu T-Centralen i stället för Kungsträdgården.

Syfte

Den nya hållplatsen T-Centralen som ligger på Klarabergsgatan innebär enkla byten till tunnelbana, buss, pendeltåg och fjärrtåg.

Vem påverkas och tidplan

Spårvagnen kan vara ett alternativ för den som brukar åka buss 54 eller 69. Vid Djurgårdsbron går det att byta till buss 69 mot Kaknästornet.

Ny hållplats T-Centralen

Linje 7 är förlängd och har en ny start- och sluthållplats på Klarabergsgatan. Hållplatsen ligger mellan tunnelbanans uppgångar vid Sergels torg och Drottninggatan samt pendeltågens uppgång från nya stationen Stockholm City. Trafiken startade den 3 september 2018. Stockholms stads arbete med tätskikt och ny gatumiljö för en bilfri gata är klart.

Nya spårvagnar

I dag är det sex vagnar som trafikerar linje 7. När sträckan är längre behövs fler vagnar för att kunna bibehålla turtätheten. Därför köps ytterligare två spårvagnar inför trafikstart av den nya ändhållplatsen. Läs mer om de nya spårvagnarna:

Fler spårvagnar till linje 7

Djurgårdsbron - Ropsten, pausad sträcka

Arbetet med sträckan genom Norra Djurgårdsstaden som skulle koppla ihop linje 7 med Lidingöbanan är pausat.

Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?
Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?