Förlängning till T-Centralen

Linje 7 har förlängts och får en ny start- och sluthållplats vid T-Centralen. Trafiken startar den 3 september 2018. Då kommer Spårväg City att trafikera sträckan T-Centralen - Waldemarsudde.

Detta gör vi

Linje 7 har förlängts. Ändhållplats blir nu T-Centralen i stället för Kungsträdgården.

Syfte

Den nya hållplatsen T-Centralen som ligger på Klarabergsgatan innebär enkla byten till tunnelbana, buss, pendeltåg och fjärrtåg.

Vem påverkas och tidplan

Spårvagnen kan vara ett alternativ för den som brukar åka buss 54 eller 69. Fram till att linjerna går från den nya hållplatsen den 1 oktober kan du i stället ta spårvagnen till Djurgårdsbron och där byta till buss 69 mot Blockhusudden/Kaknästornet.

I dag går linje 7 från Kungsträdgården på Hamngatan förbi Nordiska museet, Gröna Lund och Skansen till Waldemarsudde på Djurgården. Med start den 3 september 2018 kommer sträckan vara T-Centralen - Waldemarsudde.

 Visionsbild som visar spårvagn Linje 7 när den trafikerar Klarabergsgatan i ett myllrande stadsliv

Visionsbild av den nya sträckningen från nuvarande ändhållplats till den nya slutdestinationen vid T-Centralen. Illustration av DinellJohansson och Jonas Bohlin Arkitektkontor AB.

Ny hållplats T-Centralen

Linje 7 är förlängd och får en ny start- och sluthållplats på Klarabergsgatan. Hållplatsen ligger mellan tunnelbanans uppgångar vid Sergels torg och Drottninggatan och pendeltågens uppgång från nya stationen Stockholm City. Trafiken startar den 3 september 2018. Stockholms stads arbete med tätskikt och ny gatumiljö för en bilfri gata är klart.

Nya spårvagnar

I dag är det sex vagnar som trafikerar linje 7. När sträckan blir längre behövs fler vagnar för att kunna bibehålla turtätheten. Därför köps ytterligare två spårvagnar inför trafikstart av den nya ändhållplatsen. Läs mer om de nya spårvagnarna:

Fler spårvagnar till linje 7

Djurgårdsbron - Ropsten, pausad sträcka

Arbetet med sträckan genom Norra Djurgårdsstaden som skulle koppla ihop linje 7 med Lidingöbanan är pausat.

Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

 
Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra Sll.se!