Bättre tillgänglighet på spårvagnslinje 7

I mars 2015 inleder Stockholms stad en omfattande renovering av området kring Sergels torg. Samtidigt pågår arbetet med att öka tillgängligheten på hela linje 7.

Hållplatserna längs linje 7 har successivt tillgänglighetsanpassats så att det blir enkelt och bekvämt för alla resenärer att resa. På bilden visas hållplatsen på Styrmansgatan. Foto: Peter Lindholm.

Hållplatserna längs linje 7 har successivt tillgänglighetsanpassats så att det blir enkelt och bekvämt för alla resenärer att resa. Alla hållplatser på södra Djurgården är redan tillgänglighetsanpassade.

Där ingår hållplatserna: Waldemarsudde, Djurgårdsskolan, Skansen, Liljevalchs/Gröna Lund och Nordiska museet. Nu återstår alltså hållplatserna längs med Strandvägen och Hamngatan. Det vill säga Djurgårdsbron, Nybroplan och Kungsträdgården, som står näst i tur.

– Förutom förbättrad tillgänglighet får miljön kring hållplatserna en rejäl uppfräschning med mer grönytor och säkrare miljö. Det är spännande att få vara med om att införa modern stadstrafik i Stockholm. Spårvägen har många fördelar som hög kapacitet och god komfort, säger Henrik Laurell, som är projektledare för anpassning och utbyggnad av spårvagnslinje 7.

Tillbaka till nyhetslistan spårväg city