Nattarbeten på Söderströmsbron

Den 10-30 mars arbetar Region Stockholm med att byta ut ekslipers under vardagsnätter på Söderströmsbron, tunnelbanebron mellan Slussen och Gamla stan.

Arbeten med ekslipers på Söderströmsbron sommaren 2017. Foto: Danish Saroee, Region Stockholm

De gamla stålbroarna på Söderströmsbron har de senaste åren bytts ut mot nya broar i mer hållbart, rostfritt stål. På broarna går tunnelbanespåren och projekt Upprustning av Söderströmsbron har valt att satsa på hållbarhet även när det gäller valet av slipers. På bron kommer det att finnas sekisuislipers som har en längre hållbarhet än exempelvis träslipers. 

Spåren stängs av när slipers byts ut

Nu är det dags att byta ut de ekslipers som tillfälligt lades på bron för några år sedan. De byts ut mot nya sekisuislipers och arbetet innebär att spåren för tunnelbanans Gröna Linje stängs av under vardagsnätter mellan kl 23.15- 05.00 för att slipersbyte ska kunna ske.

Störningar från arbetet

Arbetet bedöms inte låta mer än när tunnelbanetågen passerar över bron. Men om närboende blir störda så går det bra att kontakta SL Kundtjänst på telefon 08-610 00 00.

Hur påverkas tunnelbanetrafiken?

Det går inga tåg på tunnelbanans Gröna linje efter kl 23.15 på vardagskvällar. Resenärer som måste resa hänvisas till tunnelbanans Röda linje. Läs mer på sl.se

 

Tillbaka till nyhetslistan söderströmsbron