Sprängningar ännu närmare Slussen

Sprängningarna i Katarinaberget för Slussens nya bussterminal fortsätter. Just nu är arbetena så nära tunnelbanan de kommer att komma. Det mullrar och vibrerar ännu mer på Slussens tunnelbanestation men är helt säkert att vistas där.

Stockholms stad och Region Stockholm, som tillsammans bygger bussterminalen, fortsätter att fokusera på säkerheten och håller noga koll på både anläggningar, byggnader och gränsvärden vid sprängningarna. Fokus ligger också på att försäkra sig om att resenärer och andra som vistas vid Slussen ska fortsätta känna sig trygga. För resenärer fortsätter utrop, värdar på perrongen och informationsanslag på stationen. För den som ofta befinner sig vid Slussen kan det vara läge att prenumerera på stadens sprängningsaviseringar. På så sätt får man i god tid ett meddelande när och var en sprängning kommer att ske.

38 000 lastbilar bergmassor

Det är många sprängsalvor som ska fyras av under tiden bussterminalen tar form, och bergmassor motsvarande totalt 38 000 lastbilar ska sprängas bort och fraktas ut ur terminalen. Efter varje salva inspekteras anläggningen och sensorer kollas av. Vill du läsa mer om hur sprängningarna går till kan du läsa här (länken öppnas i nytt fönster) eller besöka Slussens tunnelbanestation och titta på den fotoutställning som är uppsatt på utvalda platser på stationen.

Vill du ha sms inför varje sprängning?

För den som vill går det att anmäla sig till stadens SMS-tjänst här (länken öppnas i ett nytt fönster). Då får du en avisering via SMS innan varje sprängsalva.

Tillbaka till nyhetslistan kollektivtrafiken i slussen