Många nyfikna på framtida affärsmöjligheter

Över 300 deltagare från 18 länder kom till Stockholm för att höra om alla de kommande upphandlingar som landstinget ska göra inom infrastruktur.

Under leverantörsdagen den 26 oktober presenterades ett 30-tal entreprenader för nya tunnelbanan. Även trafikförvaltningen visade upp några av sina stora infrastrukturprojekt

- På det här sättet kunde vi visa upp oss samtidigt för en stor del av branschen. Det är speciellt viktigt eftersom vi snart kommer att påbörja våra upphandlingar, säger Pia Lindberg-Nedby, upphandlingschef för tunnelbanan, som är väldigt nöjd med dagen.

Det är även Anna Nylén, projektchef för utbyggnaden till Barkarby och den som är först ut att börja bygga, direkt efter sommaren 2018.

- Det var verkligen roligt att presentera oss för så många och det märktes på alla frågor jag fick att det finns ett jätteintresse för att vara med och bygga tunnelbanan, säger Anna Nylén.

Även Invest Stockholm, ett bolag inom Stockholms stad som jobbar med att förenkla för företag att etablera sig i regionen, hade mycket att göra under dagen.

- Vi hade kö till vår monter med folk som ville komma och prata med oss. Vi vet ju att intresset för vår region är stort, det är mycket på gång som ska byggas och vi får ofta frågor om tunnelbanan, berättar Erik Krüger från Invest Stockholm.

Efter årsskiftet skickas de första förfrågningsunderlagen för tunnelbanan till Barkarby ut.

Tillbaka till nyhetslistan nya tunnelbanan