Här byggs framtida biljetthall

Just nu är det full aktivitet inne på byggområdet vid Mårtensdal i Hammarby sjöstad.

Redan nu pågår förberedelser inför de stora arbetena med tunnelbanan. Det mesta handlar om att lägga om ledningar i marken, men här i Mårtensdal pågår ett större arbete, här byggs en biljetthall:

- Det är just nu, när de nya husen grundläggs, som vi har möjlighet att bygga stommen till den nya biljetthallen, som ska ligga i källarvåningen, säger Anna Sandahl, projektchef för nya tunnelbanan i söderort.

Även den övre delen av det kommande rulltrappsschaktet kommer att sprängas ut under vintern.

- Nu byggs de 15 översta metrarna. Så småningom kommer vi att spränga ut resten av schaktet nerifrån plattformen och uppåt och koppla samman schakten, säger Anna Sandahl.

Omvandling av Mårtensdal

Mårtensdal är ett område som kommer att förändras mycket under de kommande åren. Här byggs många nya bostäder och här kommer tusentals människor att ha sina arbetsplatser när tunnelbanestationen är färdig.

- Station Gullmarsplan kommer att byggas ut med en ny plattform för Blå linje i berget under dagens plattform. Den nya plattformen får en uppgång mot Mårtensdal, vilket knyter ihop söderort och Hammarby sjöstad. Det blir också enkelt att byta mellan tunnelbanan och tvärbana i Mårtensdal, säger Anna Sandahl.

Arbetena som pågår vid Mårtensdal kräver varken godkänd järnvägsplan eller miljödom,

Tillbaka till nyhetslistan nya tunnelbanan