Öppet hus på nya stationen i Kallhäll

På lördagen bjöd SL tillsammans med bland annat Trafikverket in till öppet hus på den nya stationen i Kallhäll för att prata om fler av de satsningar som görs på pendeltågstrafiken.

Öppet hus på den nybyggda pendeltågstationen i Kallhäll. SL fanns på plats för att prata om några av de satsningar som görs på pendeltågstrafiken i ett växande Stockholm.

Kallhäll är en av de pendeltågstationer som byggs nya när Trafikverket bygger ut spårkapaciteten i Stockholm. Nu är Kallhälls nya trafiklösning, med ny pendeltågstation och ny bussterminal, klar efter två års byggande. Fokus för lördagens öppna hus i Kallhäll var satsningar på pendeltågstrafiken i ett växande Stockholm. Några exempel på sådana satsningar är fler egna spår för pendeltågen, nya och ombyggda stationer, pendeltågstunnel under centrala Stockholm och en större och modernare pendeltågsflotta.

Guidade turer och uppvisning av SLs nya pendeltåg

De som besökte Kallhäll i lördags fick möjligheten att lära sig mer om hur en pendeltågstation är uppbyggd och hur den fungerar genom att gå på en guidad tur. Ett av SLs nya pendeltåg stod uppställt vid stationen och ombord på tåget fick besökarna veta vilka nyheter och förbättringar de nya tågen innebär.

Läs mer om nya och upprustade pendeltågstationer

Läs mer om de nya pendeltågen

Tillbaka till nyhetslistan nya och upprustade pendeltågstationer