Nya trafiklösningen i Kallhäll klar

Snart är den nya trafiklösningen i Kallhäll klar, med ny pendeltågstation och ny bussterminal. Den 17 september uppmärksammas det på plats i Kallhäll med representanter från bland annat SL, Trafikverket och Järfälla kommun.

Vy av den nya stationen i Kallhäll, från den nya gång- och cykelbron. Från bron når man den nya stationsentrén och här ligger också entrén till bussterminalens trapphus. Foto: Kasper Dudzik

Kallhälls station och bussterminal har byggts om under tiden som tågspåren byggts ut från dubbelspår till fyrspår. Men nu är arbetet i Kallhäll snart färdigt. Den nya pendeltågsstationen öppnade efter sommaren och på fredag 16/9 börjar SL-bussarna att trafikera bussterminalen som byggts i anslutning till stationshuset. Vid stationen görs det cirka 10 000 dagliga på- och avstigningar, nu kommer bytet mellan tåg och buss bli enklare.

På lördag den 17 september mellan klockan 13-15 kommer det bjudas på kaffe och bullar samt anordnas guidade turer av den nya stationsbyggnaden och ett av Stockholms 46 nya pendeltåg visas upp nere på perrongen. Representanter från SL, Trafikverket, Järfälla kommun och bussoperatören Nobina kommer finnas på plats.

Välkommen!

Tillbaka till nyhetslistan nya och upprustade pendeltågstationer