Fler drop-in-tider för vaccination mot covid-19

I takt med att fler människor är vaccinerade mot covid-19 ställer regionen om och anpassar vaccinationsmottagningarna med målet att vaccinationerna ska vara så enkla och tillgängliga som möjligt för de som ännu inte har vaccinerat sig.

- Sedan några veckor besöker vi gymnasieskolor och erbjuder ungdomarna vaccination under skoltid direkt i deras trygga skolmiljö. Där finns också möjlighet till samtal för de som är tveksamma eller har funderingar om vaccinerna. Vi samarbetar också med trossamfund och med andra aktörer från civilsamhället för att tillsammans göra det enkelt att vaccinera sig. Det handlar om att finnas där livet pågår för de som nu inte är vaccinerade och att erbjuda dem vaccinering på ett enkelt, tryggt och smidigt sätt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare Region Stockholm.

I Kungsträdgården är det drop-in-vaccination hela denna vecka och vid den stora vaccinationsmottagningen vid Slakhusområdet finns det också drop-in-tider varje dag fram till och med lördag.

- Det finns gott om vaccin och mottagningar med drop-in-tider för dig som inte vill boka en tid. Var rädd om dig och dina nära och kära. Tänk på att du behöver två doser för ett riktigt bra skydd mot covid-19, säger Magnus Thyberg.

Här hittar du mer information om vilka mottagningar som har drop- in tider 

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård