8 februari: Dagsläge covid-19

Idag publiceras en kortare dagslägesrapport. Region Stockholms längre lägesrapport om covid-19 kommer på helgfria tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar.

 - Antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård fortsätter att minska. Varje invånare som följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer hjälper till och bidrar till den här utvecklingen. Nu måste jag och vårdens medarbetare be dig att följa alla råd och rekommendationer för att minska risken för en ökad smittspridning igen. Bristen på vaccin gör att vi inte kan vaccinera så snabbt som vi skulle önska och att vi ska alla räkna med att det kommer att ta ett bra tag innan vi kan återgå till ett mer normalt liv igen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Dagsläget 8 februari

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 141 713
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 3 768

Nu vårdas

  • 48 patienter med covid-19 i intensivvård
  • 266 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 314 patienter

Vaccination mot covid-19 

Sedan vaccinationen mot covid-19 startade 27 december har 85 525 doser vaccin skickats ut till vårdgivarna som genomför vaccinationerna.

De här grupperna vaccineras nu:

Påbörjat 27 december: Personer på särskilda boenden för äldre. Vissa äldre kan nu få sin andra dos. Erbjuds vaccin i samarbete med de läkarorganisationer som arbetar på särskilda boenden.

Påbörjat 11 januari: medarbetare i kommunal vård och omsorg. Erbjuds av sin arbetsgivare att boka vaccinering via extern leverantör som regionen tecknat kontrakt med.

Påbörjat 12 januari: Viss vårdpersonal, bland annat på IVA och i covidvården. Arbetsgivaren gör prioriteringen utifrån mängden vaccin.

Påbörjat vecka 2: Invånare som har hemsjukvård och vuxna i samma hushåll. Hemsjukvården påbörjar arbetet med att ta kontakt med de som berörs.

Påbörjat vecka 2: Personer som har omsorgsinsatser från hemtjänst och eventuella vuxna i samma hushåll. Kommunen och vårdcentralerna samarbetar om att kontakta de berörda personerna.

Läs detaljerad beskrivning på 1177.se (öppnas i nytt fönster) om vilka som erbjuds vaccin och hur de ska få det.

 

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand. 

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård