3 december: Dagsläge covid-19

Idag publiceras en kortare dagslägesrapport. Region Stockholms längre lägesrapport om covid-19 kommer på tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand.

- Den bästa julklappen vi kan ge varandra är att inte trängas eller träffa de som vi inte bor tillsammans med. Många har varit och är fortsatt duktiga på att följa de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har beslutat om. Eftersom smittspridningen fortsätter på en hög nivå måste vi göra allt som innebär ytterligare fysiskt avstånd. Det kan ge oss en julhelg med färre smittade, färre på sjukhus och färre som avlider av den här obarmhärtiga sjukdomen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.
Patienter ska komma som vanligt till alla bokade tider i sjukvården. De som berörs av eventuella förändringar kontaktas personligen. De patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Dagsläget 3 december

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 80 463
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 2 774

Nu vårdas

  • 81 patienter med covid-19 i intensivvård
  • 670 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 751 patienter

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård