16 december: Dagsläge covid-19

Idag publiceras en kortare dagslägesrapport. Region Stockholms längre lägesrapport om covid-19 kommer på tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand.

- Nu är över 100 000 personer konstaterat smittade med covid-19 i Stockholms län sedan pandemin startade. 2 983 personer har avlidit. Det är en fortsatt hög smittspridning och stort sjukhusbehov. Vi ser inga signaler på att varken smittspridning eller sjukvårdsbehovet är på väg att vända ner. Därför beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden igår att pausa planerad vård som frigör resurser för den akuta och nödvändiga vården. Planerad vård som inte bedöms tillföra personella resurser som krävs för den akuta och nödvändiga vården fortsätter som vanligt, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Patienter ska komma som vanligt till alla bokade tider i sjukvården. De som berörs av eventuella förändringar kontaktas personligen. De patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Dagsläget 16 december

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 100 515
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 2 983

Nu vårdas

  • 82 patienter med covid-19 i intensivvård
  • 712 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 794 patienter

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård