26 november: Dagsläge covid-19

Region Stockholms lägesrapport om covid-19 kommer även fortsättningsvis på tisdagar och fredagar.

Region Stockholm kompletterar de ordinarie lägesrapporterna med denna dagslägesrapport på måndagar, onsdagar och torsdagar. Det förekommer en viss eftersläpning i registreringen av antalet avlidna. I statistiken fördelas antalet avlidna per dygn i efterhand.

Trycket på sjukvården är exakt lika ansträngt som det var igår. Vi rapporterar idag att 35 personer fler har avlidit med covid-19 jämfört med rapporten igår. Även smittspridningen ligger kvar på en hög nivå där 1 448 personer ytterligare konstaterats smittade sedan igår. Vi ligger steget före behovet av sjukhusvård och öppnar nu fortsatt fler och fler vårdplatser för covid-19 patienter, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.
I takt med att sjukvårdsbehovet av patienter med covid-19 ökar, skjuter sjukhusen nu återigen successivt fram allt mer planerad vård. Patienter ska komma som vanligt till alla bokade tider i sjukvården. De som berörs av eventuella förändringar kontaktas personligen. De patienter som är i behov av sjukvård ska söka vård som vanligt.

Dagsläget 26 november

Antal konstaterade fall av covid-19 sedan pandemins början: 68 508
Antal patienter som avlidit med covid-19 sedan pandemins början: 2 667

Nu vårdas

  • 68 patienter med covid-19 i intensivvård
  • 696 patienter med covid-19 vid geriatrik och akutsjukhus

Totalt antal patienter med covid-19 i behov av sjukhusvård: 764 patienter

Uppgifterna i denna dagslägesrapport är preliminära och kan komma att efterjusteras. Därför kan inte alltid dagslägessiffrorna adderas upp till, och jämföras med resultaten i våra ordinarie lägesrapporter på tisdagar och fredagar.

 

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård