1177 Vårdguiden - nu som mobilapp

Nu går det att nå e-tjänsterna på 1177.se direkt via mobilen. I en ny app kan man bland annat läsa sin journal och hålla koll på recept.

Allt fler använder e-tjänsterna på 1177.se för olika vårdärenden. 1,3 miljoner stockholmare (knappt 60 procent) har ett konto där och varje dag loggar drygt 23 000 in på sidan.

- Under 2018 ökade antalet stockholmare med konto på 1177.se med 200 000. Att e-tjänsterna på 1177.se är så populära tyder på att stockholmarna vill ha digitala och mobila lösningar för att komma i kontakt med vården. Idag görs ca 80 procent av alla besök på 1177.se via mobil eller surfplatta. Med appen 1177 Vårdguiden blir det ännu lättare att ta del av information om sin egen hälsa och vara engagerad och delaktig, säger Lena Furmark, avdelningschef för Digital hälsa och vård på hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Snabb åtkomst till alla e-tjänster

Den nya appen ger snabb åtkomst till alla e-tjänster och gör det möjligt att skapa genvägar till sina favoriter bland både e-tjänsterna och sidor på 1177.se. Vissa funktioner kan nås direkt medan andra kräver säker inloggning med mobilt BankID.

Utan inloggning går det t.ex. att läsa om sjukdomar, hitta och jämföra vårdmottagningar samt ringa 1177 med en knapptryckning för att få sjukvårdsrådgivning dygnet runt av erfarna sjuksköterskor.

Efter inloggning med mobilt BankID går det att nå alla e-tjänster på 1177.se. T.ex. kan man via snabbval läsa sin journal och se sina recept.

Appen är utvecklad av Region Stockholm i samarbete med Inera och finns i en första version via Google Play för Android och på App Store för IOS. Appen kommer att utvärderas och vidareutvecklas i framtiden.

Läsa sin journal populäraste e-tjänsten

Den populäraste e- tjänsten i Region Stockholm är att läsa sin journal. Under 2018 gjordes 2,9 miljoner inloggningar i journalen jämfört med en miljon under 2017.

En annan populär e-tjänst är att förnya recept. Under 2018 förnyade stockholmare 314 000 recept, en ökning med 35 procent jämfört med 2017.

I Stockholms län kan patienter i dagsläget se journalanteckningar, vissa provsvar, diagnoser, vårdbesök samt information från barnmorskemottagningar. Vårdnadshavare kan också ta del av sina barns information tills de är 13 år.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård