Fler än 200 000 recept förnyade via e-tjänster

Stockholmarna har förnyat fler än 200 000 recept via e-tjänsterna på 1177 Vårdguiden under årets första elva månader. Att förnya recept är därmed den näst mest använda e-tjänsten på webbplatsen. Den vanligaste är att boka en vårdtid.

Den som fått ett recept utskrivet och behöver förlänga det kan logga in med e-legitimation och välja den mottagning där hen fått receptet.

På mottagningen bedömer en läkare om personen kan få ett nytt recept på en gång eller om läkare och patient måste träffas först. Läkaren skickar sedan receptet till apoteket och patienten får ett meddelande om att receptet är förnyat och kan sedan hämta ut sitt läkemedel på apoteket.

Dygnet runt, vardag och helg

Det finns många fördelar med att förnya recept elektroniskt. Användaren kan göra sin beställning dyget runt och oavsett om det är helg eller vardag. Dessutom slipper användaren oftast ta sig till sin vårdmottagning.

Ökning med 32 procent

Omkring 20 000 recept förnyas elektroniskt på detta vis varje månad i Stockholm. I november 2017 var den exakta siffran 21 113, det var en ökning med 32 procent jämfört med november 2016.

Vårdguidens e-tjänster kan användas av den som är folbokförd i Sverige och har e-legitimation.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård