Nya Karolinska Solna visar upp sig

Den 20 januari 2012 invigs en permanent utställning om Nya Karolinska Solna. Utställningen som öppnas för allmänheten den 24 januari och ger en inblick i regionens framtida högspecialiserade hälso- och sjukvård. Nya Karolinska Solna kommer att bli ett av världens grönaste och mest högteknologiska sjukhus när det står klart år 2017.

- På Nya Karolinska Solna samlas den mest avancerade vården. Sjukhuset är till för patienter med allvarliga sjukdomar. De flesta invånare ska förhoppningsvis kunna tas omhand i andra delar av sjukvården, säger Henrik Gaunitz, chef för landstingets programkontor för hälso- och sjukvård. Nya Karolinska ska utgöra en extra trygghet för de allra svårast sjuka.

Utställningen berättar om bakgrunden till Stockholms läns landstings beslut att satsa på ett nytt sjukhus och hela processen från idé till färdigt sjukhus – ett sjukhus som ska erbjuda både inspirerande undervisnings- och forskningsmiljöer men också avancerad sjukvård till invånarna:

- Detta är en unik satsning som skapar oöverträffade förutsättningar för den mest avancerade sjukvården och för ledande forskning, i en fantastisk arbetsmiljö, säger Mikael Forss, biträdande sjukhusdirektör Karolinska Universitetssjukhuset.

I en särskild avdelning av utställningen finns också prototyper som visar hur olika vårdlokaler kommer att se ut och hur patienterna kommer att tas omhand när de vårdas på NKS.

- Nya Karolinska Solna är Skanskas största projekt hittills och vi märker ett stort intresse från Sverige och internationellt. Med utställningen får vi nu goda möjligheter att visa upp hur förutsättningar för framtidens avancerade sjukvård byggs och utvecklas, säger Pär Olsson, projektdirektör Skanska Healthcare.

Bakom utställningen står Stockholms läns landsting, Karolinska Universitetssjukhuset och Skanska.

Tillbaka till nyhetslistan hälsa och vård