1177 Vårdguiden

På webbplatsen, 1177.se, samlas kunskap och tjänster inom hälsa och vård från alla Sveriges landsting och regioner. Du kan läsa om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter eller ställa en anonym fråga och få ett personligt svar. Här kan du också hitta och jämföra vårdmottagningar och använda e-tjänster för att kontakta vården.

Webbplatsen erbjuder både kvalitetssäkrad och användarvänlig information samt tjänster som underlättar den egna och närståendes kontakter med vården. 1177 Vårdguiden vill främja hälsa, öka allmänhetens kunskap och stärka patientens ställning. Även vård- och apotekspersonal, skolor, medier och bibliotek har nytta av webbplatsen i sitt arbete.

1177.se anpassas automatiskt beroende på var du bor och du kan därför få nyheter, information och länkar till de e-tjänster som är aktuella i det egna landstinget eller regionen. Du kan också välja ett annat landsting och ta del av deras utbud.

Om tjänsterna på webbplatsen

På "Hitta och jämför vård" hittar du kontaktuppgifter, öppettider och övrig information om vård- och tandvårdsmottagningar. Du kan också jämföra tillgänglighet till vårdcentraler och se olika kvalitetsomdömen från patienter. Nya vårdmottagningar tillkommer allt eftersom.

Hitta och jämför vård

På 1177.se kan du ställa en anonym fråga via ett formulär och få ett personligt svar inom sju dagar från vårdpersonal.
Ställ en anonym fråga