Jobb- och utbildningsmässan Bazaren startar idag

Idag startar Sveriges största årliga mässa för jobb, utbildning och starta eget. Mässan är denna gång på grund av pandemin digital.

- Behovet av en mötesplats mellan jobbsökande, arbetsgivare och utbildningsanordnare är större än tidigare till följd av covid 19 och därför genomför vi Bazaren redan nu. Den här gången genomförs mässan digitalt och vi ser många fördelar med detta. Vi kan nå ut till ännu flera och mässan finns kvar digitalt även i efterhand, säger Hanna Wiik, förvaltningschef på tillväxt- och regionplaneförvaltningen.

Bazaren är ett mångårigt samarbete mellan Region Stockholm, Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen Stockholm, Nyföretagarcentrum och Stockholms stad, som vid senaste tillfället samlade 10 000 besökare och över 100 utställare.

Utställare är privata och offentliga arbetsgivare med rekryteringsbehov, utbildningsanordnare, samt företag och organisationer med rådgivning för att starta eget. Huvudsyftet är att skapa möten som leder till jobb och utbildning. 

I den digitala mässan möts besökarna av en animerad version av Stockholm Waterfront, där mässan vanligtvis hålls. Via lobbyn väljer de att besöka en av de två mässhallarna eller stora scenen där webbinarier pågår hela dagen. Varje utställare har byggt sin egen monter med information, lediga jobb och filmer. Dessutom kan besökarna välja att chatta med utställarna direkt i montern, antingen via text eller video.

Bazaren arrangeras  3-4 december kl 10:00-16:00 på Digitala Bazaren

Se mer information i länkarna längre ned på sidan.

Tillbaka till nyhetslistan regional utveckling