Idag startar Bazaren på Stockholm Waterfront

Bazaren är Sveriges största rekryterings-, utbildnings- och starta-eget-mässa. 12 000 besökare förväntas komma till Stockholm Waterfront under torsdag och fredag och ett hundratal utställare finns på plats. Bazaren är ett gyllene tillfälle för jobbsökare, entreprenörer och arbetsgivare att mötas.

Bazaren invigs kl 09.30 av moderator Ahmed Abdirahman från Handelskammaren och grundare av Järvaveckan. Gustav Hemming, tillväxtregionråd, samt representanter från Regionens samarbetspartners: Länsstyrelsen, Stockholms stad, Arbetsförmedlingen och NyföretagarCentrum medverkar alla under invigningen.

105 arbetsgivare och utbildare ställer ut

Bland utställarna finns totalt 105 arbetsgivare och utbildare. Många av besökarna är utrikesfödda och står utanför arbetsmarknaden. På Bazaren ges de tillfällen att träffa arbetsgivare direkt och ta del av kostnadsfria seminarier.

De erbjuds också CV-hjälp och handfasta råd om tillvägagångssätt för att starta eget med marknadsföring, försäljning, moms och bokföring. Och för dem med utländsk examen finns det information om lärarlegitimation.

– Bazaren är en viktig plattform för besökare att möta arbetsgivare direkt på ett lite mer informellt sätt. De får information om utbildningar och lär sig om möjligheter att starta-eget. Besökare ges även möjlighet att träffa andra i liknande situation vilket är en betydelsefull del av Bazarens uppdrag, säger Marcelo Fernández Figueroa, arrangör och enhetschef på Region Stockholms Tillväxt- och Regionplaneförvaltning.

Besökaren erbjuds också:

  • Information om utbildning vid universitet och högskolor, yrkeshögskolor, komvux, folkhögskolor m.fl.
  • Information om validering och värdering av utländska examina.

Mässan äger rum torsdag – fredag mellan 10:00-16:00 på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Medarrangörer: Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen, Nyföretagarcentrum och Stockholms Stad.

Mer information

Tillbaka till nyhetslistan regional utveckling