Lidö Värdshus nomineras till Stora Turismpriset 2019

Lidö Värdshus i Stockholms norra skärgård har chans att vinna den nationella tävlingen Stora Turismpriset 2019. Region Stockholm och Visit Stockholm har i samverkan nominerat Stockholms läns kandidat. Priset delas ut den 4 december av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

- Genom att nominera Lidö värdshus till Stora turismpriset 2019 vill vi inspirera besöksnäringen i hela landet. Entreprenörerna Olle Tejle och Hugo Olofsson har genom samverkan och engagemang skapat ett besöksmål som ligger i absolut framkant när det gäller innovation och hållbarhet, säger Hanna Wiik, chef för tillväxt- och regionplaneförvaltningen på Region Stockholm. 

Lidö är 2,5 kvadratkilometer stor och är sedan år 2000 ett naturreservat som ägs av Skärgårdsstiftelsen. Från 2011 arrenderar Olle Tejle och Hugo Olofsson ön och driver Lidö Värdshus. Genom att skapa en mer hållbar tillvaro på Lidö, uppmuntrar de andra att vara med och ge sitt eget bidrag till en bättre och renare framtid.

- Det är vi tillsammans med vår personal som med energi, glädje och hopp om en ljus framtid arbetar hårt för ett hållbart resmål. Vi ser inte att våra kollegor i vår geografiska omgivning är konkurrenter utan att vi alla är komplement. Vi måste alla arbeta hårt tillsammans för att bli en hållbar destination, kommenterar entreprenörerna Olle Tejle och Hugo Olofsson nomineringen.

 

 

Tillbaka till nyhetslistan regional utveckling