Odla lin - Anmälan stängd för i år

Alla kan odla lin! Allt du behöver är frö och en kvadratmeter.

Odla 1 kvm lin med andra lin-intresserade i landet - anmälan stängd nu

Intresset för evenemanget var så stort att vi nu dessvärre inte kan ta emot fler anmälda i år - vi hoppas kunna anordna ett nytt tillfälle senare så att fler kan delta. Anmälningar efter 11:00 den 8 april kommer inte kunna accepteras tyvärr. På latin heter lin Linum usitatissimum, som betyder det ”högst nyttiga”. Sällan har väl ett namn beskrivit en växt så bra. Linet klär oss, värmer och föder oss. Linet drivs av sol, jord och vatten. Det delar en mångtusenårig historia med oss människor. För länge sedan kom människan på att den smäckra stjälken innehåller en urstark fiber som använts och glatt oss i alla tider. Lin är en underbar växt och vi vill att fler lär känna den blå eller vita blomman!

Vill du odla med oss?

Fulltecknat för i vår. Intresset för evenemanget blev högt över förväntan med långt över tusen anmälda. Vi hoppas kunna genomföra evenemanget snart igen. Till er som anmält er: Vi skickar ett brev med fröer och en enkel odlingsinstruktion. Sista anmälningsdagen i Region Stockholm var 8 april 2021 kl. 11 - så att fröerna kan komma i jorden i slutet av april eller början av maj.

Under odlingssäsongen får du odlingstips, kulturhistorisk kuriosa och mycket annat med lin-anknytning.

Till hösten blir det tillfällen att bereda ditt lin, alltså att förvandla linhalmen till fiber (lintåga). Då kommer vi att samlas i regionen på olika platser för att bråka, skäkta och häckla. Tid och plats återkommer vi till.

I Stockholms län samarbetar vi med Linodlarföreningen Fransåker, Stockholms läns Hemslöjdsförening och Svensk Hemslöjd.

Tillbaka till nyhetslistan kultur