Nu är anmälan öppen till webbinarie 4

Nu är anmälan öppen till webbinarie 4; “Hur skapar man en fungerande filmkurs? För fritid och skola”.  En digital fortbildning för dig som arbetar som filmpedagog i kulturskolans verksamhet.

Den 20 april klockan 10.00-12.00 är det dags för del 4 i webbinarie-serien riktad till filmpedagoger.

Denna gång kommer vi att fördjupa oss i upplägg och innehåll, både när det gäller längre filmkurser och kortare workshop. Vi kommer att titta på exempel på filmverksamhet för fritid och skola samt hur man på ett bra sätt kan skapa en kurs utifrån målgrupp och förutsättningar. 
 
Webbinariet gästas av Aneta Blom, mediepedagog på Kulturskolan Gävle och med lång erfarenhet av att arbeta med längre filmkurser på fritid inom ramen för kulturskolans verksamhet. Vi kommer också att titta på exempel på hur man kan arbeta med filmworkshops och längre kurser i skolan genom presentationer av Christian Tidebrink, mediepedagog på Cnema i Norrköping, samt Mikael Jäderlund, mediepedagog, som har lång erfarenhet av att arbeta med film i skolan och att anpassa innehåll utifrån skolans villkor, behov och direktiv.


Dessutom får deltagarna möjlighet att, i mindre grupper, utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra när det gäller upplägg och innehåll för olika målgrupper och behov. 

Det är filmkonsulenterna i Region Stockholm som tillsammans med Filmregionerna och Svenska Filminstitutet som erbjuder en digital fortbildningsserie riktad till kulturskolans filmpedagoger. Tidigare webbinarier i satsningen finns tillgängliga att se på filmregionernas webbplats.

Tillbaka till nyhetslistan kultur