[SLÖJD] Tillsammans på distans - Spinnträff

Digital spinnträff via Zoom där du även får höra Helen Keijser berätta om hur hon blandar färger med svensk finull, vit och svart ull genom kardning - precis som på Shetland. Skicka i god tid en anmälan till info@huskroken.se för att bli inbjuden - och svara med att registrera dig senast klockan 12 fredag 16 april för att säkert komma med.

Datum
Lördag den 17 april 2021
Tid:
13:00-15:00
Plats:
Digital träff via Zoom.,

Vi spinner och hör Helen Keijser berätta om hur hon blandar färger med svensk finull, vit och svart ull genom kardning, som man gör på Shetland. Helen gick en workshop senaste Shetland wool week som hette "Spinning for Fair Isle".

Det känns som om vi har blivit en nationell spinngrupp eftersom flera av er spinnare kommer från andra delar av Sverige. Gruppen har utökats till 45 personer men vår lilla startgrupp från Kallhäll är fortfarande med.

Vi delar med oss av tips och trix, och hoppas kunna ge dig lite inspiration. Tänk gärna igenom något som du också kan berätta om.

När du spinner en tråd påverkar alla moment ditt färdiga resultat som från att välja ull, kardning och snodd till tvinning så därför är det så roligt att göra garner från början.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Ateljé Huskroken, Stäkets Hantverk & Design, Slöjd Stockholm, Region Stockholm.