[BARNKULTUR] Mötesplats Barnkultur: Barns rätt till kulturella uttryck

Mötesplats Barnkultur är en mötesplats för dig som är intresserad av barnkulturområdet. Årets första Mötesplats Barnkultur heter "Barns rätt till kulturella uttryck" och gästas av Anusha Andersson. Hon är verksamhetsledare på Historieberättarna, en kulturförening där barn och unga får uttrycka sig kreativt via olika konst- och kulturuttryck.

Datum
Onsdag den 24 februari 2021
Tid:
17:00-18:00
Plats:
Digitalt. Möteslänk skickas ut till alla anmälda,

Anusha Andersson vill lyfta en diskussion kring hur vi kan öka och stärka barns kreativitet och delaktighet i kulturella uttryck och skapande. Hur når vi ut till fler barn och unga i praktiken? Är barn exkluderade delaktighet i kulturella uttryck? Och på vilka sätt kan vi öka en delaktighet?

Historieberättarna har funnits i 5 år och arbetar idag med flera olika projekt, bland annat med ett internationellt projekt för och med nyanlända barn och unga, ”RAPPORT”, med stöd av Kreativa Europa, samt med en löpande verksamhet främst i Stockholms län med stöd av Region Stockholm.

Deras arbete har resulterat i en mängd utställningar, diktböcker, kokböcker, illustrationer, filmer, animationer, texter och textiluttryck, producerade av barn och unga själva.

Under 2018 tilldelades Historieberättarna 100-språkspriset av Reggio Emilia Institutet för sitt arbete med att ge barn och unga möjligheter att gestalta sina identiteter i berättelser. Under december 2020 startade de också ett samarbete med ALMA-priset; det stora internationella barn- och ungdomslitteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, genom projektet ”Jag har ett tips på en bok”.

För mer information om Historieberättarna: www.historieberattarna.se.

GÄSTFÖRELÄSARE

Anusha Andersson är grundare och verksamhetsledare för kulturföreningen Historieberättarna. Hon arbetar också som verksamhetsutvecklare på Riksteatern samt är aktiv i Konstfacks styrelse, i Nordiska Institutet på Åland och i Årstas Folkets hus och parker. Hon har en bakgrund som samordnare på Kulturförvaltningen i Botkyrka kommun och som processamordnare på Kulturhuset Stadsteatern.

OM MÖTESPLATS BARNKULTUR

Mötesplats Barnkultur är en mötesplats för dig som är intresserad av barnkulturområdet. Inbjudna gästföreläsare berättar om nyskapande projekt, nyheter inom forskningen och om spännande verksamheter inom olika kulturområden. I vanliga fall brukar mötesplatserna äga rum på Teater 3, Rosenlundsg 12 i Stockholm. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Region Stockholms konsultverksamhet (dans, cirkus och film), Centrum för barnkulturforskning och Teater Tre.

Anmäl dig genom att mejla linda.lindgren@sll.se