Teknikstöd till filmvisningar

Filmkonsulenterna erbjuder ett teknikstöd i form av projektor och filmduk - till arrangörer för icke-kommersiella visningsarrangemang i Stockholms län. Syftet är att bredda utbudet av filmvisningar i länet. Utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har möjlighet att hyra eller köpa in egen teknik.

Utrustning att låna

  • Projektor: NEC PA803U med en ljusstyrka på 8000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1.46:1 till 2.95:1. Projektorn behöver 220v 1-fas ström och drar 542W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, displayport samt RGB-ingångar.
  • Filmduk Kingpin FFS600-16:9 på stativ. Duken har bildförhållandena 16:9 och har måtten 600 x 338cm vilket motsvarar 271”. Duken bör skyddas vid regn genom att placeras under tak eller liknande.
  • Blu-rayspelare Yamaha BD-S681 (region B).
     

Du kan spela upp filmmaterial från valfri uppspelningskälla som en laptop eller mediaspelare. DVD- eller blu-rayfilmer kan spelas upp på den medföljande blu-rayspelaren. 

Observera att högtalare för närvarande inte finns för utlån. 
Utrustningen går att använda både inomhus och utomhus och kablage, manualer och instruktioner medföljer vid utlån.  

Utrustningen är förpackad i metallförstärka trälådor och har måtten (längd x höjd x djup i centimeter) 160x40x60 (filmduken), 60x25x46 (projektorn) samt 45x12x26 (blu-rayspelaren). Utrustningen ryms i en större herrgårdsvagn. Observera att duken i förpackning väger närmare 80 kg. Lådan har rejäla hjul men ni bör vara två personer vid lyft. 

Bruksanvisningar

Bruksanvisningar för utrustningen finns att ladda ned i pdf-format: 

Så går det till att låna visningsutrustningen

Vid intresse för utlån, kontakta Region Stockholms filmkonsulent för visningsfrågor (se kontaktuppgifter nedan) och ange vilket arrangemang ni vill låna utrustningen till, vilka datum ni är intresserade av, samt en kort beskrivning av vem som är arrangör och syftet med arrangemanget. 

Avhämtning och återlämning av utrustningen sker i första hand hos Region Stockholms kulturförvaltning på Södermalmsallén 36 i Stockholm, alternativt annan plats efter överenskommelse. Det åligger den som använder utrustningen att hämta och lämna den antingen hos Region Stockholm, alternativt hos annan tidigare eller kommande låntagare. 

Region Stockholm förbehåller sig rätten att prioritera utlåning till arrangemang som vi bedömer är värdefulla för visningsområdet i länet och kommer allmänheten till störst nytta. Vi prioriterar utlåning till arrangörer som har liten förmåga att på egen hand hyra eller köpa motsvarande utrustning. Utrustningen lånas inte ut till arrangemang med kommersiellt syfte.

Observera att Region Stockholms filmkonsulenter inte har möjlighet att gå igenom och testa utrustningen inför varje utlåning. Vi rekommenderar därför att du som ska använda utrustningen hämtar den minst två arbetsdagar innan ert arrangemang, för att ha tid att testa den och vid problem hinna återkoppla till filmkonsulenterna. 

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?