Fördjupat handledningsmaterial till aktuella skolbiotitlar

Region Stockholm arbetar med att främja och stärka filmverksamhet för barn och unga i hela länet. Det gör vi bland annat genom att fungera som konsultativt stöd till länets kommuner gällande utveckling av skolbio och filmpedagogisk verksamhet, genom nätverksarbete och kompetensutveckling samt genom att synliggöra och sprida information kring skolbio, filmpedagogiska utbud, aktörer, resurser och bidrag inom området.

Från filmen "Gagarine". Distributör: Folkets bio

Nu kan du som arbetar med Skolbio hitta fördjupat handledningsmaterial under fliken Skolbio.

Handledningsmaterialet består av Svenska Filminstitutets och distributörers filmhandledningar, tematiskt handledningsmaterial, filmade lärarintroduktioner, videohälsningar och annat material som är kopplat till den specifika filmen. Det är framtaget utifrån fyra aktuella skolbiotitlar som riktar sig till olika årskurser.

Materialet finns samlat på denna sida och kan användas kostnadsfritt för de skolor som vill arbeta vidare med filmen i klassrummet. Följ länken till handledningsmaterialet. Du hittar den även i menyn under Länskulturfunktionernas sidor - Film -Skolbio. Bokmärk gärna dina favoritsidor i din webbläsare.

Du har väl inte missat paketerbjudandet från filmkonsulenterna?

Under hösten 2021 har filmkonsulenterna i Region Stockholm tagit fram kostnadsfria filmpedagogiska paket till ett urval av aktuella skolbiotitlar. Paketen ingår i en satsning som erbjuder fördjupat handledningsmaterial samt klassbesök med filmpedagog i syfte att stötta en återstart av skolbio och filmpedagogisk verksamhet efter pandemin. Följ länken till erbjudandet.

 

Tillbaka till nyhetslistan film