[FILM] Webbinarium för kulturskolans filmpedagoger

Varmt välkommen till webbinarie 4 – ”Hur skapar man en fungerande filmkurs? För fritid och skola” – en del av en digital fortbildningsserie som riktar sig till dig som arbetar som filmpedagog i kulturskolan.

Datum
Tisdag den 20 april 2021
Tid:
10:00-12:00
Plats:
Digitalt. Möteslänk skickas ut till alla anmälda.,

Text på bakgrund om Webbinar 4, Hur skapar man en fungerande filmkurs?

 

Del 4 i webbinarie-serien Hur skapar man en fungerande filmkurs?


Denna gång fördjupning i upplägg och innehåll, både när det gäller längre filmkurser och kortare workshop.

Vi kommer att titta på exempel på filmverksamhet för fritid och skola samt hur man på ett bra sätt kan skapa en kurs utifrån målgrupp och förutsättningar. 

Gäster

Aneta Blom, mediepedagog på Kulturskolan Gävle och med lång erfarenhet av att arbeta med längre filmkurser på fritid inom ramen för kulturskolans verksamhet.

Christian Tidebrink, mediepedagog på Cnema i Norrköping som kommer att ge exempel på hur man kan arbeta med filmworkshops och längre kurser i skolan genom presentationer

Mikael Jäderlund, mediepedagog, som har lång erfarenhet av att arbeta med film i skolan och att anpassa innehåll utifrån skolans villkor, behov och direktiv. 
 

Dessutom får deltagarna möjlighet att, i mindre grupper, utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra när det gäller upplägg och innehåll för olika målgrupper och behov. 
 

Länk till anmälan