Kolko Ink i Haninge

Under 2016 hade Haninge kommun en KOKO/kommunkoreograf i kulturhuset i Handen. Det var danskollektivet Kolko Ink som hade möjlighet att fördjupa sitt arbete på platsen och undersöka dans och rörelse i Haninge.

Bland annat  producerades en danskortfilm Dessa rum, Dessa människor, som rör sig mellan det dokumentära filmspråket och det danskonstnärliga uttrycket, där personer i olika åldrar och från olika delar av kommunen utforskar sina rörelser. Kolko Ink har även haft lovaktiviteter som Dansprint och Höstkoreograferna som har fortsatt att arrangeras.

Under året inleddes även ett samarbete med biblioteket för att utveckla sagoberättandet för förskolan. Rörliga rader blev föreställningen som kombinerar dans och läsande och som nu spelas på bibliotek i hela länet.

Dansföreställningen Rundgång för de allra yngsta och deras nära vuxna hade premiär under året. Där tar Kolko sig an den allra yngsta publiken och presenterade en föreställning fylld av groove och värme. Relationen mellan bebis och vuxen står i fokus när de tillsammans upplever och utforskar rörelse och rum.  

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?