Cirkusflätans seminarieserie

Cirkusflätan är ett treårsprojekt mellan Region Östergötland, Region Västra Götaland och Region Stockholm. Det är ett interregionalt samarbete med målet att skapa ännu mer samverkan kring cirkusens utveckling i Sverige.

Cirkusflätan bjuder in till höstens seminarieserie.

Vi riktar oss till dig som vill ta del av aktuella projekt och satsningar inom cirkus.Vid fyra tillfällen har vi bjudit in olika organisationer och arrangörer som verkar inom cirkusområdet. Du får ta del av projekt för cirkusutövare såväl som för en publik, för att få inspiration och inblick i hur olika aktörer arbetar runt om i landet. 

Träffarna hålls digitalt via Teams kl 16.00-17.00 följande datum: 6 oktober, 27 oktober, 18 november och 2 december. Anmälan till träffarna sker via länkar till webbformulär. Teams-länk skickas ut dagen innan varje seminarium.

Nycirkus Öst och CirkusKvarnen

Vid denna första träff berättar Magali Bancel om Nycirkus Öst. Vi får även höra Johanna Abrahamsson berätta om projektet CirkusKvarnen i Uddevalla kommun.

Länk till Nycirkus Östs Facebook
Länk till CirkusKvarnens webbsida
Länk till Reinos vänners webbsida

Anmälan till 27 oktober - anmälan öppnas i nytt fönster.

JONK, Cirkus i Väst och DANSISTAN/CIRKUSISTAN  

Vid denna andra träff medverkar Sara Ellström, projektledare för Cirkus i Väst. Hellen Smitterberg och Ida Davidsson berättar om JONK, Region Jönköpings län. Vi får även höra verksamhetsledare Anna Berglund berätta om nätverket DANSISTAN/CIRKUSISTAN.

Länk till Jonk
Länk till Cirkus i Väst 
Länk till dansistan 

Anmälan till 18 november  - anmälan öppnas i nytt fönster.

Nordcirkus och Cirkus Syd 

Vid denna tredje träff medverkar Daniel och Sara Oja från scenkonstkompaniet Nordcirkus och Lina B. Frank från Cirkus Syd som är en nätverksplattform för internationell forskning, utveckling och innovation.

Länk till Nordcirkus webbsidor 
Länk till cirkussyds webbsidor 

Anmälan till 2 december - anmälan öppnas i nytt fönster.

Cirkuslyftet i Sundsvall, Gävle kommun om cirkusåret 2020 och Karavan från Malmö   

Vid denna fjärde och sista träff medverkar Håkan Nordman kultursekretare från Sundsvalls kommun som berättar om Cirkuslyftet. Kalle Wedin, kultursekreterare kultur och livsmiljö i Gävle ger oss en inblick i hur Gävle arbetar med cirkus och om cirkusåret 2020. Karavan Cirkus i Malmö kommer vi också få möta i det här seminariet och i skrivande stund är det inte bestämt vem från Karavan som kommer gästa oss.

Länk till Cirkuslyftet 
Länk till Cirkusåret2020 
Länk till Karavan 

Tillbaka till nyhetslistan kultur