Sommarjobb i Region Stockholm

Lättläst

Inom Region Stockholm finns det många arbetsplatser som erbjuder sommarjobb. Jobben kan sökas av dig som är mellan 16 och 18 år. Sommarjobb finns till exempel inom hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och administration.

Sommarjobba med oss 2019

Sommarjobben kan du söka på denna sida, från och med fredag 1 mars till och med måndag 25 mars.

Här kommer en länk till ansökningsformuläret finnas från fredag 1 mars.

Följ oss på Instagram och Facebook så får du aktuell information och påminnelser om när det är dags att söka.

För att de jobb vi erbjuder ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Därefter matchas den sökande med arbetsplats. Vi försöker ta hänsyn till eventuella önskemål.

Alla har lika stor chans eftersom sommarjobben lottas, även i den prioriterade gruppen lottas jobben. I båda grupperna brukar det vara många fler som söker än jobbplatser.

Möt våra tidigare sommarjobbare

Ronza, Fabian, Lucas, Siri och Petra, är några av våra sommarjobbare. Välkommen att ta del av deras berättelser. Möt våra sommarjobbare 2018

När får jag besked?

Du som får jobb kommer att bli kontaktad med ett erbjudande från din arbetsgivare/arbetsplats under perioden april till och med slutet av maj. Ambitionen är att du ska få besked så snart som möjligt.

Alla som inte får jobb får ett nej-tack-besked via e-post. Dessa skickas ut efter hand som anställningarna blir klara. Allra senast 31 maj ska alla sökande ha fått ett besked.

Vem får söka?

Du måste ha fyllt 16 år innan sommarjobbet börjar och du får inte ha fyllt 19 år innan sommarjobbet slutar. Du ska också vara skriven i Stockholms län. Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Vid erbjudande om jobb ska du kunna visa upp ett läkarintyg om din funktionsnedsättning.

För att platserna ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Därefter matchas den sökande med den arbetsplats som passar bäst utifrån geografiskt läge och önskemål.

Vanliga arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som vi erbjuder finns framförallt inom kök, service, administration, städ, vaktmästeri, verkstad och reception.

Sommarjobbet börjar med en introduktion på arbetsplatsen. En handledare hjälper dig tillrätta och finns tillhands under hela anställningsperioden. Dra dig inte för att ställa frågor till handledaren ifall du känner dig osäker.

Här finns jobben

Här är några av alla våra arbetsplatser som erbjuder sommarjobb, flera kan tillkomma:

Så mycket får du i lön

  • 16 år = 69:60 kr/tim
  • 17 år = 79:60 kr/tim
  • 18 år = 94:60 kr/tim

Semesterersättning tillkommer med 15:40 kronor per timme.

Siffrorna ovan är 2018 års löner.

Två jobbperioder under sommaren

I regel erbjuds två jobbperioder om vardera fyra veckor under sommaren:

  • 17 juni - 14 juli
  • 15 juli - 11 augusti

Men perioderna kan variera inom våra olika förvaltningar och bolag.

Hälsokontroll

Du som ska sommarjobba inom vården nära patienten, måste göra en hälsokontroll innan du börjar jobbet. Hälsokontrollen betalas av oss. Vi informerar alla som fått sommarjobb om hur den går till samt var och när den ska göras.

Mer frågor och svar om sommarjobb