Exjobbaren Patrik har en förkärlek till kollektivtrafik

Patrik Engvall läser till byggnadsingenjör inom hållbart byggande på Nackadmin. Nu skriver han sitt examensarbete på trafikförvaltningens avdelning för investeringsprojekt.

Patrik Engvall och handledare Göran Lundberg.

Exjobbet syftar till att undersöka hur nuvarande kravställning kan omsättas till generiska kravformuleringar i kravdatabasen Polarion, och vad det i sig innebär för vägval och problem i processen.

– Det har varit spännande att se hur komplex och omfattande trafikförvaltningen som verksamhet är. Jag har fått en större förståelse för hur mycket TF:s arbete genomsyrar kollektivtrafiken, berättar Patrik.

För Patrik har pandemin och distansarbetet varit ansträngande. Han beskriver sig själv som en social person och ogillar bristen på umgänge på riktigt.

– Ibland har det känts lite omotiverande att arbeta på distans, men samtidigt har situationen varit oerhört lärorik och alla har ju anpassat sig efter de nya förutsättningarna. Kontakten med mina min handledare Göran Lundberg, miljöstrateg, har funkat bara bra, berättar Patrik.

Snart väntar examen och därefter en lång semester.

– Jag har en viss förkärlek till kollektivtrafik och ett miljöinriktat arbete inom TF:s pågående utbyggnader av kollektivtrafiken hade varit spännande, avslutar Patrik.

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?