Phillippe och Marika vill utveckla spel

Kan datorspel på sikt bidra till ökad kunskap? Marika Driman och Philippe Tillheden vill uppmuntra spel som alternativ metod för att lära in avancerade processer.

Philippe Tillheden och Marika Driman


Marika Driman och Philippe Tillheden läser sitt tredje och sista år på Tekniska högskolans ingenjörsutbildning inom datateknik inriktning programutveckling. Nu skriver de sitt exjobb på trafikförvaltningen som syftar till att utforska användningen av spel som utbildningsmetod. Genom att lära genom spel är förhoppningen att det ska bli lättare att lära ut de komplexa processer som finns i verksamhetens dagliga arbete.

– Vi vill att de anställda ska lära sig alla processer samtidigt som de har roligt när de spelar. Vi är själva datorspelsentusiaster bägge två och tycker om att lära ut, förklarar Marika.

Alla lär sig på olika sätt

Spel är ett stort intresse för både Marika och Philippe. De förklarar hur lätt det är att "nörda in" sig på vad som gör ett spel bra, till exempel spelmusik eller grafik och design. Den pedagogiska delen bygger på att kunna lära ut på alternativa sätt för att tillgodose olika inlärningsstilar. Att göra exjobbet på trafikförvaltningen ser de båda som lärorikt:

– Vi har fått ett jättebra intryck av trafikförvaltningen. Alla har ett så stort intresse och engagemang för verksamhetens uppdrag och det skulle vara väldigt kul att vara en del av det, säger Philippe.

Förhoppningen med exjobbet är att det ska resultera i ett uppskattat alternativ till de utbildningsmetoder som redan finns. Samtidigt ska spelet självklart lära ut det man behöver kunna.

Hjälp oss att förbättra Sll.se!

Hjälpte den här informationen dig?